Protectia datelor cu caracter personal

Descriere Generala

Societatea FER AL PROD S.R.L., cu sediul social in BUCURESTI, SECTOR 4, SOSEAUA GIURGIULUI, NR. 228B, avand Codul Unic de Inregistrare 15342079, este operator de date cu caracter personal.

Datele generale cu caracter personal vor fi procesate de FER AL PROD S.R.L., atat timp cat este posibil prin REGULAMENTUL GENRAL (UE) 2016 / 679, privind protectia datelor persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind livera circulatie a acestor date (GDPR).

  1. Ce reprezinta un operator de date cu caracter personal? Ce reprezinta operatorii asociati?

Un operator este reprezentat de o personala fizica/ juridica, o autoritate publica, etc., care decide scopul si modalitatea de utilizare a datelor cu caracter personal; atunci cand acestea sunt stabilite prin Dreptul Uniunii sau Dreptul Intern. Atunci cand doi sau mai multi operatori au un scop si o metoda de utilizare a datelor cu caracter personal comuna, acestia reprezinta operatorii asociati.

  1. Care sunt obligatiile unui operator de date conform Regulamentului (UE) 2016/679 ?

Un operator de date are urmatoarele obligatii:

  • Desemnarea unei persoane responsabile cu protectia datelor conform art. 27-29 din Regulamentul (UE) 2016/679
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Asigurarea securitatii datelor
  • Mentionarea si atentionarea in cazul incalcarii normelor de securitate
  • Estimarea impactului asupra protectie datelor si respecatea drepturilor persoanelor fizice
  1. Ce perioada de timp pot fi pastrate datele cu caracter personal?

Conform regulamentului in vigoare, datele cu caracter personal pot fi stocate atat timp cat sunt utilizate in vederea identificarii persoanelor in cauza. Datele cu caracter personal pot fi pastrate si o perioada mai lunga de timp, in masura in care sunt folosite in scop de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica / istorica sau scopuri statistice.

  1. Cum se pot prelucra datele personale ale copiilor?

Prelucrarea datelor personale ale copiilor este in temei legal daca acesta are varsta minima de 16 ani.

In cazul in care minorul are varsta sub 16 ani, prelucrarea datelor cu caracter personal este legala daca tutorele/ reprezentantul legal/ parintele isi ofera consimtamantul asupra acestui fapt. Operatorul de prelucrare a datelor isi ofera sprijinul si depune toate eforturile rezonabile cu ajutorul tehnologiei disponibile, in vederea verificarii consimtanatului de catre reprezentantului legal pentru minorul sub varsta de 16 ani.

  1. Ce reprezinta prelucrarea datelor pe o scara extinsa?

Pentru a stabili daca prelucrarea datelor personale se efectueaza pe o scara larga trebuie definiti parametrii urmatori: procentul/ numarul persoanelor in cauza; tipul/ volumul de date in curs de prelucrare; perioada activitatii de prelucrare a datelor si suprafata teritoriala/ geografica a activitatii de prelucrare a datelor personale.